خدمات باغبان

​​​​​​​ دکتر ارغوان مختاریان

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

پیشگیری از کمردرد مادران

پیشگیری از کمر درد مادران 

کمردرد در دوران بارداری شایع است. معمولاً درد در عرض چند هفته پس از زایمان کاهش می یابد. اما کمردرد ممکن است زمانی که شما شروع به بلند کردن و حمل نوزادتان به صورت روزانه می کنید، دوباره عود کند. همانطور که کودک شما رشد می کند، بار وزنی افزایش می یابد و می تواند منجر به کمردرد شود. مراقبت از نوزاد به کمر شما فشار وارد می کند. بلند کردن کودک می تواند به خصوص برای ستون فقرات شما فشارآور باشد. در ابتدا، ممکن است کودک 3 تا 5 کیلویی را تا 50 بار در روز بلند کنید. تا زمانی که فرزند شما به یک سالگی برسد، شما 8 کیلو را بلند کرده و حمل می کنید. دو سال بعد، شما یک کودک 12 تا 15 کیلویی را بلند می کنید. علاوه بر این، بسیاری از والدینی که تازه نوزادشان به دنیا آمده اند، زمان زیادی را صرف خم شدن روی گهواره نوزادان و باقی ماندن در آن وضعیت برای مدت طولانی می کنند.

خوشبختانه، کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای پیشگیری از کمر درد انجام دهید، مانند اصلاح فعالیت های روزانه و  ورزش برای تقویت ستون فقرات.

 

پیشگیری از کمردرد مادران
در این بخش دکتر ارغوان مختاریان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی راهکارهایی برای تازه مادران ارایه میکند تا خطر آسیب دیدگی و کمردرد پس از زایمان به حداقل برسد.

وضعیت عمومی
با متخصص طب فیزیکی و توانبخشی  در مورد اینکه چه زمانی می توانید دوباره ورزش پس از زایمان را شروع کنید و اینکه کدام نوع ورزش برای شما بی خطر هست، صحبت کنید. همچنین در مورد میزان سطح فعالیت و تحرک بعد از بارداری سوال کنید. این پاسخ بسته به اینکه بارداری و/یا زایمان شما چقدر آسان یا دشوار بوده است، بسیار متفاوت خواهد بود. اگر زایمان سزارین داشتید، ممکن است  شروع مجدد ورزش بیشتر از زایمان طبیعی طول بکشد. هنگامی که اجازه ورزش پیدا کردید، سعی کنید با تمرینات کششی یا یوگای سبک، انعطاف لگن و کمر خود را بازیابی کنید. شرکت در یک کلاس ورزشی گروهی (حضوری یا مجازی) بهتر از ورزش کردن به تنهایی است و می تواند به شما کمک کند که تمرینی ایمن و متعادل داشته باشد. عضلات مرکزی تنه در دوران بارداری و پس از زایمان سزارین ضعیف می شوند. استفاده از یک کلاس یوگا یا پیلاتس می تواند به تقویت این عضلات کمک کند و ممکن است به پیشگیری یا کاهش کمردرد مادران کمک کند. البته تمریناتی که عضلات مرکزی بدن را تقویت می کند نه تنها برای مادران بلکه برای همه مفید است.

بلند کردن کودک
برای بلند کردن کودک از روی زمین، از زانوهای خود خم شوید - نه از کمر. چمباتمه بزنید، عضلات شکم خود را سفت کنید و با پاهایتان بلند شوید. برای بلند کردن نوزاد دستان خود را دراز نکنید. قبل از بلند کردن، کودک خود را به سینه خود نزدیک کنید. هنگام در آغوش گرفتن نوزاد از چرخاندن بدن خود اجتناب کنید.

شیر دادن به نوزاد
برای جلوگیری از کمردرد ناشی از شیردهی، برای شیر دادن روی کودک خم نشوید. کودک خود را به سینه نزدیک کنید. یک یا دو بالش که روی پاهای شما قرار می‌گیرد به شما کمک می‌کند تا کودکتان را راحت تر به سمت خود بیاورید. در حالی که در حال شیردهی هستید، به جای یک مبل نرم، روی یک صندلی عمودی بنشینید. هنگامی که می خواهید کودک را روی صندلی کودک بگذارید یا کودک را از صندلی بلند کنید، سینی متصل به دسته صندلی را جدا کنید.




حمل و سفر با کودک
شما هنگام راه رفتن از یک نگهدارنده جلویی (آغوشی نوزاد) برای حمل کودک خود استفاده کنید. این نوع حامل می تواند با توزیع یکنواخت وزن کودک در سراسر بدن شما از کمردرد جلوگیری کند. در صورت امکان، کودک خود را روی لگن خود حمل نکنید - این کار باعث فشار بیش از حد ماهیچه های پشت می شود - اما اگر مجبورید، از نگهدارنده کمری کودک استفاده کنید.
 


سعی نکنید در حالی که بیرون از ماشین ایستاده اید کودکتان را روی صندلی ماشین قرار دهید. در حالی که کودک خود را روی صندلی ماشین قرار می دهید روی صندلی عقب زانو بزنید. از آنجایی که امن ترین مکان برای صندلی ماشین کودک، وسط صندلی عقب است، می توانید در حالی که کودک را روی صندلی قرار می دهید به جای دولا شدن، کنار صندلی کودک بنشینید. صندلی های ماشین نوزاد سنگین هستند و با رشد کودک شما سنگین تر می شوند. به جای اینکه نوزادتان را روی صندلی ماشین حمل کنید، ابتدا صندلی را در ماشین ببندید، سپس کودکتان را بیرون بیاورید و یا او را روی صندلی ببندید.

 

برای ادامه روش های پیشگیری از کمردرد مادران با ما همراه باشید.

 

همچنین بخوانید:
تغییرات بارداری و کمردرد
علل کمر درد بارداری
علل کمر درد خانم ها بعد از زایمان
درمان کمر درد حاملگی
پیشگیری از کمر درد دوران شیردهی

 

 

 

 

۵
از ۵
۱۷ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها