خدمات باغبان

​​​​​​​ دکتر ارغوان مختاریان

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

علل شایع سفتی گردن


علل شایع سفتی گردن

شایع ترین علت سفت شدن گردن، اسپاسم عضلانی یا کشیدگی بافت نرم است. به طور خاص عضله بالابرنده کتف مستعد آسیب و گرفتگی است. عضله بالا برنده کتف ستون فقرات گردنی  را به شانه متصل می کند. این عضله توسط اعصاب سوم و چهارم گردنی (C3, C4) کنترل می شود.

عضلات گردن ممکن است در طول بسیاری از فعالیت های معمول و روزمره دچار کشیدگی شود مانند:

  •  خوابیدن با گردن در وضعیت نامناسب
     
  •  افتادن یا ضربه ناگهانی که سر را به پهلو فشار می دهد، مانند آسیب های ورزشی
     
  •  چرخاندن مکرر سر از پهلو به پهلو در طول یک فعالیت، مانند شنا کردن حرکت کرال سینه
     
  •  خم شدن با وضعیت نامناسب هنگام مشاهده مانیتور کامپیوتر یا نگاه کردن به تلفن همراه برای مدت طولانی که گاهی اوقات به آن گردن پیامکی گفته می شود.
     
  •  تجربه استرس یا اضطراب بیش از حد که می تواند منجر به تنش در گردن شود.
     
  •  نگه داشتن گردن در یک موقعیت غیرعادی برای مدت طولانی مانند قرار دادن تلفن بین گردن و شانه
     

 علت سفتی گردن ممکن است در صورتی که علائم بلافاصله شروع شود مشخص باشد مانند سفتی گردن پس از زمین خوردن در طول یک رویداد ورزشی اما در بعضی شرایط تشخیص علت دقیق آن ممکن است دشوار باشد.


علل غیر معمول سفتی گردن

گاهی اوقات سفتی گردن واکنشی به یک اختلال زمینه‌ای در ستون فقرات گردنی است که علاوه بر محافظت از نخاع، به حمایت و حرکت گردن کمک می‌کند.  چندین نمونه از اختلالات ستون فقرات گردنی که می‌توانند باعث اسپاسم یا سفت شدن دردناک عضلات گردن شوند عبارتند از:

 

 فتق دیسک گردن
 قسمت بیرونی محافظ دیسک در ستون فقرات گردنی آسیب می بیند و قسمت داخلی دیسک به بیرون نشت می کند و باعث فشرده شدن و التهاب ریشه های عصبی مجاور می شود.

 

بیماری دیسک دژنراتیو مهره های گردنی
همانطور که دیسک ها آب داخلی و ارتفاع خود را در طول زمان از دست می دهند، فشار روی مفاصل، اعصاب و بافت های نرم اطراف افزایش می یابد. این فرآیند می تواند منجر به درد و سفتی گردن شود.

 

 آرتروز گردن
 آرتروز مفاصل فاست گردنی اغلب همراه با سایر بیماری های دژنراتیو مانند تنگی کانال ستون فقرات و ایجاد استئوفیت
( خار استخوان) رخ می دهد.


علائم سفتی گردن

 سفت شدن گردن می‌تواند شدت متفاوتی داشته باشد، از یک ناراحتی آزاردهنده تا یک درد شدید و محدودکننده. به طور معمول تلاش برای چرخاندن گردن سفت به سمت یا جهت خاصی در نهایت منجر به درد زیادی می شود که  باعث محدودیت حرکت گردن  میشود. میزان کاهش حرکت گردن می تواند بر سطح فعالیت فرد تأثیر بگذارد. برای مثال، اگر فرد بدون درد شدید نمی‌تواند سر را به‌طور قابل توجهی در یک جهت بچرخاند، احتمالاً باید تا بهبود علائم از رانندگی اجتناب کند.

 

 بایدها و نبایدها برای سفت شدن گردن

اغلب اوقات یک یا دو روز سبک کردن کار تمام چیزی است که برای بهبود بافت های نرم گردن لازم است. در مواردی که درد قابل توجه است، ممکن است استفاده از داروهای مسکن یا استفاده از سرما درمانی و یا گرما درمانی نیاز باشد.
 
 پوشیدن کلار یا گردنبند طبی برای بی حرکت کردن گردن سفت توصیه نمی شود. درعوض فردی که گردن سفت دارد، باید سعی کند در صورت امکان به سطح فعالیت طبیعی خود، به خصوص بعد از یک یا دو روز اول برسد.

 

 چه زمانی برای سفت شدن گردن به پزشک مراجعه کنیم؟

 اگر سفت شدن گردن بعد از یک هفته بهبودی نشان نداد، باید توسط پزشک بررسی شود.  همچنین، صرف نظر از اینکه چه مدت طول کشیده است، سفت شدن گردن همراه با علائم خطر مانند تب، سردرد، حالت تهوع یا استفراغ، یا خواب آلودگی غیر قابل توجیه باید فوراً توسط پزشک متخصص معاینه شود.

 

 

۵
از ۵
۲۰ مشارکت کننده

نوشته های اخیر

دسته بندی ها