رژیم غذای مناسب در هنگام مصرف طولانی مدت داروهای کورتون چگونه باشد؟
پروتئین: کورتون در طولانی مدت باعث کاهش بافت عضلانی، تضعیف سیستم ایمنی و کاهش ترمیم زخم میشود. بنابر این مصرف به اندازه پروتئین در رژیم غذایی برای عضله سازی و بهبود ایمنی بدن کمک کننده است. مصرف روزانه 150 تا 200 گرم پروتئین توصیه شده است.
سدیم: کورتون دفع سدیم را کاهش میدهد و در نتیجه باعث احتباس مایعات در بدن، ورم کردن و بالا رفتن فشار خون میشود. پس باید از مصرف نمک و غذاهای آماده که معمولا پر نمک هستند پرهیز شود.
پتاسیم: کورتون باعث دفع پتاسیم بدن میشود و در نتیجه باعث گرفتگی عضلات، خستگی و یا ضربان قلب نامنظم میشود. مصرف غذاهای غنی از پتاسیم مثل پرتقال، موز و گوجه توصیه میشود.
کلسیم: کورتون با دفع کلسیم باعث شکننده شدن استخوان ها و پوکی استخوان میشود. بنابر این رژیم غذایی سرشار از کلسیم هنگام مصرف کورتون الزامی است و توصیه به مصرف مکمل کلسیم و ویتامین دی در صورت صلاحدید پزشک میشود.
چربی و قند: با توجه به اینکه مصرف طولانی مدت کورتون باعث افزایش پروفایل چربی و قند خون بیماران میشود باید به این نکته در رژیم غذایی بیماران خصوصا کسانی که سابقه دیابت یا بیماری قلبی عروقی در خود یا خانواده درجه اول دارند، توجه شود.