جالبه بدونید که کورتون در بدن به صورت طبیعی توسط غدد فوق کلیه تولید میشه و در واقع داروهایی که توی بازار موجود هست از فرمول طبیعی بدن کپی شده و با یک سری تغییرات به شکل های متنوع ساخته شده. کورتون طبیعی یا هورمون کورتیزول روی قسمت های مختلف بدن اثر داره؛ فشار خون و نبض را کنترل میکنه، روی متابولیسم بدن اثر میگذاره، سطح گلوکوز خون را تنظیم میکنه، التهاب را کم میکنه و بدن را برای مقابله با حوادث استرس زا آماده میکنه و برای همین تاثیراتش اگه غده فوق کلیه این هورمون را کم یا زیاد ترشح کنه بیماری های دردسرسازی ایجاد میشه.
اما دو اثر درمانی پر اهمیت داروی کورتون عبارتست از کاهش التهاب و تضعیف سیستم ایمنی و به خاطر همین از پرکاربردترین داروهای تجویزی در بالین به حساب میاد. شاید براتون سوال پیش بیاد تضعیف کردن سیستم ایمنی که اتفاق بدی هست پس چرا کورتون مصرف کنیم؟ درسته ولی در مواقعی که بیماری خود ایمنی داریم یعنی سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت های خودش حمله میکنه، داروهای کورتونی با تضعیف ایمنی بدن از آسیب بیشتر جلوگیری میکنند یا زمانی که التهاب شدید در قسمتی از بدن باعث آسیب و بیماری شده، کورتون با فروکش کردن علایم التهابی، به بافت اجازه ترمیم میده.
کورتون به صورت موضعی ( قطره، اسپری، تزریق داخل مفصلی) یا سیستمیک ( قرص و تزریق عضلانی) موجود هست. عوارض اشکال موضعی محدود به همون ناحیه درگیر هست ولی فرم سیستمیک روی کل بدن اثر داره و به مراتب عوارض بیشتر ایجاد میکنه. بازه زمانی و دوز مصرف کورتون هم در ایجاد عوارض اهمیت زیادی داره و در موارد مصرف کورتون با دوز بالا یا زمان طولانی عوارض بیشتر هست.
خب اینم کورتون به زبان ساده، سوالی دارید حتما بپرسید.