اگر برنامه بلند مدت برای استفاده از تردمیل دارید یا سابقه بیماری خار پاشنه، آرتروز زانو، پیچ خوردگی مچ پا و سایر درگیری های عضلانی اسکلتی اندام تحتانی دارید دیگر کفش های کتانی یا ورزشی معمولی به کارتان نمی آید؛ هدف از انتخاب کفش مناسب کاهش فشار های وارده به پا و عملکرد بهتر هنگام دویدن است.
مهمترین فاکتور برای انتخاب کفش احساس راحتی شماست، انگار که کفش با پایتان یکی شده باشد.
بهترین زمان برای خرید کفش بعد از ظهر است چون پاها در طول روز در اثر فعالیت و یا نشستن طولانی متورم میشود و همین تورم جزئی روی سایز انتخابی کفش شما موثرست.
حتما کفش را با جوراب تست کنید و آن هم از همان نوعی که قرارست هنگام ورزش استفاده کنید.
فراموش نکنید که هر دو پا را تست کنید چون در بیشتر افراد پای راست و چپ از نظر سایز تفاوت اندکی دارد.
ترجیحا به یک فروشگاه تخصصی ورزشی مراجعه کنید که فروشندگان اطلاعات خوبی از انواع کفش و نیاز های ورزشکاران داشته باشند.
دقت کنید که بین بلندترین انگشت پایتان تا انتهای کفش یک بند انگشت فاصله باشد و انگشتان پایتان در کفش راحت باشد به اصطلاح میگویند بتوانید با انگشتان پایتان داخل کفش پیانو بنوازید!
حتما با کفش چند دقیقه قدم بزنید و مطمئن شوید که برایتان مناسبست و به این امید اینکه کفش جا باز میکند و یا قالب گیری کنید، خرید نکنید.
به وزن کفش توجه کنید، معمولا کفش های سبکتر دوام کمتری دارند ولی برای دوی سرعتی مناسبترند.
برای اینکه بتوانید به صورت تخصصی کفش خود را انتخاب کنید باید بتوانید به سوالات زیر پاسخ دهید:
ورزشکار حرفه ای هستید یا مبتدی؟
در فضای آزاد ورزش می کنید یا سر بسته؟
روی سطوح ناهموار میدوید یا در سالن تمرین میکنید؟
دویدن شما سرعتیست یا استقامتی؟
روزی چند کیلومتر میدوید یا پیاده روی می کنید؟
سابقه بیماری عضلانی اسکلتی خاصی دارید؟
جواب سوالات شما برای انتخاب کفش تعیین کننده است. خوب است بدانید که کفش مناسب دویدن با پیاده روی متفاوتست یا کفش بسکتبال با کفش تمرین باشگاه فرق دارد. برای همین اگر قرارست حرفه ای یا طولانی در رشته ورزشی خاصی فعالیت کنید بهترست کفش مخصوص همان رشته را استفاده کنید.
برای انتخاب کفش برای ورزشکاری که قرارست در مسابقه شرکت کند باید نکات ظریفی در نظر گرفت که از لحاظ قابلیت و قیمت به درد اکثریت جامعه نمی خورد.
کسی که در محیط سر بسته ورزش میکند بهترست رویه کفش با قابلیت تنفس داشته باشد ولی همین خصوصیت برای کسی که روی چمن میدود میتواند آزاردهنده و باعث کثیف شدن داخل کفش بشود. کف کفش کسی که روی تردمیل میدود یا محیط ناهموار از لحاظ استحکام و ماندگاری باید متفاوت باشد. کسی که دوی استقامتی تمرین میکند نیاز به کفش با دوام تری دارد و معمولا این کفش ها سنگینتر از کفش های سرعتی هستند و همینطور کسی که سابقه خار پاشنه یا آرتروز انگشت شست پا دارد نیازمند به کفش ورزشی با خصوصیات ویژه میباشد.